Nog even en dan is het eindelijk zover … je gaat naar het voortgezet onderwijs. En dat betekent niet alleen een nieuwe school met nieuwe vakken, maar ook nieuwe docenten en natuurlijk nieuwe klasgenoten. Spannend, maar vooral heel erg leuk!

Introductieweek

Al voor de zomervakantie maak je kennis met jouw klasgenoten én mentor. En tijdens de introductieweek – direct na de zomervakantie – staan er allerlei groepsactiviteiten op de planning. Je gaat samen met je klasgenoten sporten, echte circusacts oefenen en nog veel meer leuke dingen ondernemen. Zo leer je elkaar goed kennen en wordt het snel gezellig!
In een ‘eigen’ lokaal geeft jouw mentor je deze week ook uitleg over de verschillende vakken, het rooster en hoe het werkt met het wisselen van leslokalen. Na de introductieweek ben je helemaal klaar voor het echte schoolleven op het MollerJuvenaat.

Wist je dat….

Onze lessen 60 minuten duren in plaats van 50 minuten. Daardoor is er nét dat beetje extra tijd voor elkaar. Heb je vragen of wil je meer weten over een onderwerp? Ook daarvoor is er dan tijd genoeg. Verder heb je nooit meer dan zes vakken op een dag en dus ook minder leswisselingen. 

Moller-juvenaat-bergenopzoom-extra4

Wil je kennis komen maken met onze school? Dat kan!

Wil je kennis komen maken met onze school? Dat kan!

Ieder jaar vanaf oktober/november organiseren we verschillende kennismakingsmomenten. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Kom op een woensdag samen met je ouders naar de ‘Walk in’ woensdagen. Jullie krijgen een rondleiding en ontdekken meteen hoe het eraan toegaat op het MollerJuvenaat tijdens een ‘gewone’ schooldag. Zo krijg je écht een goed beeld van onze school. Wil je echt ervaren hoe het is om op het MollerJuvenaat te zitten? Dan zijn de Doe-middagen echt iets voor jou. Je moet dan wel in groep 8 zitten. Tijdens deze speciaal georganiseerde middagen volg je verschillende lessen en onderneem je activiteiten die passen bij een middelbare school.

Je kunt bijvoorbeeld lessen volgen bij de topprogramma vakken Discovery, Media Design en Marketing, Sport of Global citizenschip. Maar ook bijzondere natuurkunde- of biologielessen. We zullen je ook meegeven en uitleggen wat House of Students voor jou kan betekenen.

Tijdens de ‘Zin in het gym’ activiteiten ervaar je hoe het is om straks gymnasiumleerling te zijn. De kennismakingsperiode sluiten we af met onze gezellige ‘Open dag’. Tijdens deze open dag is iedereen welkom op onze school. Kom dus gerust een kijkje nemen en doe mee aan de leuke activiteiten. 

Heb jij je keus al gemaakt en wil jij leerling worden van het MollerJuvenaat? Vul dan het aanmeldformulier in en neem een kopie mee tijdens onze aanmeldavonden.

Pre-gymnasium

Pre-gymnasium

Het pre-gymnasium is hét lesprogramma voor groep 8’ers met vwo-capaciteiten die extra uitdaging zoeken. Dus wil jij altijd alles weten? Of weet je al meer dan jouw klasgenoten? Ben je altijd snel klaar met schoolopdrachten? En sta jij te trappelen om nog meer te leren? Dan is het pré-gymnasium iets voor jou! Je krijgt namelijk zes dinsdagochtenden les van onze beste leerlingen en topdocenten. Uitdagingen genoeg op het MollerJuvenaat!!

Begaafdheidsprofielschool

Begaafdheids- profielschool

Het MollerJuvenaat is sinds 2018 gecertificeerd Hoogbegaafdenprofielschool. Dat houdt in dat je bij ons een schoolprogramma op maat kunt volgen als je vwo-capaciteiten hebt en extra uitdaging zoekt. Naast onderwijs op hoog niveau stimuleren we jou om het maximale uit jezelf te halen. Dit doen we door je op jouw niveau aan te spreken, door je uit te dagen als je dit wilt of door je extra begeleiding te bieden wanneer je dit nodig hebt.

Iets voor jou? Onze begaafdheidsspecialisten op school staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Moller-juvenaat-bergenopzoom-extra5