Groep 7/8

Hartstikke spannend, een nieuwe school. Nieuwe vakken, nieuwe docenten en natuurlijk nieuwe klasgenoten. Op de basisschool ben je één van de oudsten, hier begin je weer als één van de jongsten. We helpen je bij deze overstap zodat je je snel op je gemak voelt. Daarom maak je al voor de grote vakantie kennis met je klasgenoten en je mentor. De eerste week van het brugklasjaar op het MollerJuvenaat bestaat uit een leuke introductieweek. Heel die week zit je in hetzelfde lokaal bij je eigen mentor. Je krijgt uitgebreid uitleg over je vakken en het rooster. Daarnaast doe je allerlei groepsactiviteiten met je klas, zoals een sportmiddag en een circusmiddag, waarbij je veel met elkaar samenwerkt. Zo leer je elkaar goed kennen en wordt het snel gezellig! De week erna zijn jullie met zijn allen helemaal klaar voor het echte schoolleven op het MollerJuvenaat.

Bij ons duren de lessen 60 minuten. Daardoor is er nét dat beetje extra tijd voor persoonlijke aandacht, afwisseling van werkvormen tijdens de les, en verdieping van de lesstof. Zo sluiten we goed aan bij jouw manier van leren en de manier waarop je dat op je basisschool gewend bent. Verder heb je nooit meer dan zes vakken op een dag en daardoor minder leswisselingen. Daarnaast is er ook meer tijd voor het aanleren van zelfstandig werken, plannen en andere studievaardigheden.

Pre-gymnasium

Zit jij in groep 8 en wil je altijd alles weten? Misschien weet je ook al heel veel? Ben je altijd snel klaar met de opdrachten die je op school krijgt? Of zoek je uitdagingen naast de lessen die je van jouw juf of meester krijgt? Dan is het pre-gymnasium iets voor jou!

Het pre-gymnasium is hét lesprogramma voor groep 8’ers die vwo-capaciteiten hebben en extra uitdaging zoeken. Het MollerJuvenaat is een school die leerlingen graag uitdaagt met onderwijs op hoog niveau. Jij krijgt de mogelijkheid om dat mee te maken bij het pre-gymnasium. Je krijgt zes dinsdagochtenden les op het MollerJuvenaat van onze leerlingen en topdocenten.

 

Wil je kennis komen maken met onze school? Dat kan!

Ieder jaar, zo vanaf oktober/november, organiseren we verschillende kennismakingsmomenten. Zo hebben we de ‘walk in-woensdagen’, wekelijks kunnen groep 7 en 8 leerlingen samen met hun ouders op woensdagmiddag een rondleiding krijgen op onze school tijdens een reguliere schooldag. Zo krijg je écht een goed beeld van hoe onze school is. Tijdens verschillende ‘doe-middagen’ kunnen groep 8 leerlingen een middag ervaren hoe het is om op de middelbare te zitten. Tijdens deze speciaal georganiseerde middagen volgen de groep 8 leerlingen verschillende lessen en doen ze meerdere activiteiten die passen bij een middelbare school. De ‘zin in het gym’ activiteiten laten je specifiek kennismaken met hoe het is om straks gymnasiumleerling te zijn.

Uiteraard sluiten we onze kennismakingsperiode altijd af met onze gezellige ‘open dag’, die dag is onze school open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen en organiseren we verschillende leuke activiteiten zodat je een goed beeld krijgt van de sfeer bij ons op school.

Hier vind je zo rond de herfstvakantie jaarlijks alle data en inschrijfmogelijkheden.

 

Heb jij je keus al gemaakt en weet je nu al dat je volgend schooljaar bij ons op school wil komen? Dan kun je het volgende aanmeldformulier invullen en tijdens onze aanmeldavonden in komen leveren.

menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram