Groep 7/8

Wil je kennis komen maken met onze school? Dat kan!

Nog even en dan is het eindelijk zover … je gaat naar het voortgezet onderwijs. En dat betekent niet alleen een nieuwe school met nieuwe vakken, maar ook nieuwe docenten en natuurlijk nieuwe klasgenoten. Spannend, maar vooral heel erg leuk!

Ieder jaar vanaf oktober/november organiseren we verschillende kennismakingsmomenten. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Hieronder lees je alles over onze evenementen!

Traditiegetrouw trappen we de voorlichtingskalender af met de jaarlijkse Scholenmarkt. Deze is digitaal te volgen en interessant voor groep 7 en 8 leerlingen en hun ouders.

Kom op een woensdagmiddag samen met je ouders naar de Walk in woensdagen op 6 december 2023, 17 januari of 21 februari 2024. Jullie krijgen een rondleiding en ontdekken meteen hoe het eraan toegaat op het MollerJuvenaat tijdens een ‘gewone’ schooldag. Zo krijg je écht een goed beeld van onze school.

Zit jij in groep 8 en wil je echt ervaren hoe het is om op het MollerJuvenaat te zitten? Dan is de MJ TOPmiddag op 22 november, 20 december 2023 of 6 maart 2024 echt iets voor jou. Tijdens deze speciaal georganiseerde middagen onderneem je verschillende activiteiten die passen bij de vakken op een middelbare school. Je kunt bijvoorbeeld proefjes doen bij natuurkunde en scheikunde, vragen oplossen bij vakken als geschiedenis, aardrijkskunde en wiskunde of kennismaken met de verschillende talen (Engels, Frans en Duits). Ook is er ruimte om te ontdekken welk topprogramma het best bij jou past. Je kunt langsgaan bij de topvakken Discovery, Sport, Art Fusion en Global citizenship (GCS). 

De kennismakingsperiode is niet compleet zonder onze gezellige Open middag/avond op vrijdag 2 februari 2024. Op deze dag is iedereen welkom op onze school. Kom dus gerust een kijkje nemen en doe mee aan de leuke activiteiten.

Heb jij je keus al gemaakt en wil jij leerling worden van het MollerJuvenaat? Vul dan het aanmeldformulier voor het nieuwe schooljaar in en neem een kopie mee tijdens onze aanmeldavonden.
_NFF8733

Wist je dat….
Je jezelf vanaf mavo/havo-advies aan kunt melden bij ons op school?

Onze lessen 60 minuten duren in plaats van 50 minuten? Daardoor is er nét dat beetje extra tijd voor elkaar. Heb je vragen of wil je meer weten over een onderwerp? Ook daarvoor is er dan tijd genoeg.

Je nooit meer dan zes vakken op een dag hebt? Daardoor heb je dus ook minder leswisselingen.

Introductieweek
Al voor de zomervakantie maak je kennis met jouw klasgenoten én mentor. En tijdens de introductieweek – direct na de zomervakantie – staan er allerlei groepsactiviteiten op de planning. Je gaat samen met je klasgenoten sporten, echte circusacts oefenen en nog veel meer leuke dingen ondernemen. Zo leer je elkaar goed kennen en wordt het snel gezellig!
In een ‘eigen’ lokaal geeft jouw mentor je deze week ook uitleg over de verschillende vakken, het rooster en hoe het werkt met het wisselen van leslokalen. Na de introductieweek ben je helemaal klaar voor het echte schoolleven op het MollerJuvenaat.

Pre-gymnasium

Het pre-gymnasium is hét lesprogramma voor groep 8’ers met vwo-capaciteiten die extra uitdaging zoeken. Dus wil jij altijd alles weten? Of weet je al meer dan jouw klasgenoten? Ben je altijd snel klaar met schoolopdrachten? En sta jij te trappelen om nog meer te leren? Dan is het pré-gymnasium iets voor jou! Je krijgt namelijk zes dinsdagochtenden les van onze beste leerlingen en topdocenten. Uitdagingen genoeg op het MollerJuvenaat!!

Begaafdheidsprofielschool

Het MollerJuvenaat is sinds 2018 gecertificeerd begaafdheidsprofielschool. Dat houdt in dat je bij ons een schoolprogramma op maat kunt volgen als je vwo-capaciteiten hebt en extra uitdaging zoekt. Naast onderwijs op hoog niveau stimuleren we jou om het maximale uit jezelf te halen. Dit doen we door je op jouw niveau aan te spreken, door je uit te dagen als je dit wilt of door je extra begeleiding te bieden wanneer je dit nodig hebt.

Iets voor jou? Onze begaafdheidsspecialisten op school staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

_NFF8013