Activiteiten

Reizen

Het MollerJuvenaat is wereldbewust. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren leven en samenwerken met mensen uit verschillende culturen. Dat zij inzicht krijgen in hoe zij dit op een respectvolle manier kunnen doen. Daarom schenken we tijdens onze lessen en daarbuiten veel aandacht aan wereldburgerschap en internationalisering.

Dat doen we door de praktijk van buiten naar binnen te halen o.a. in ons topprogramma Global Citizenship en door het organiseren van verschillende dagexcursies. Het hoogtepunt voor iedere MollerJuvenaat-leerling is de buitenlandervaring tijdens het schooljaar voorafgaand aan de examenklas. Zij kunnen kiezen uit verschillende opties die het MollerJuvenaat aanbiedt.

_NFF8349

Kunst en Cultuur

Cultuur is wat we als mensen scheppen met onze handen, hart en hoofd. En in kunst komt een cultuur tot uiting. Naast dat kunst en cultuur ons met elkaar verbindt, heeft het een sterk internationaliserend karakter. Wij zijn ervan overtuigd dat onze leerlingen door kunst- en cultuur zichzelf, de omgeving, de maatschappij en de wereld leert ontdekken en begrijpen. Kortom; kunst is belangrijk! Op het MollerJuvenaat organiseren we samen met leerlingen culturele activiteiten waarbij leerlingen hun talenten kunnen laten zien. Bijvoorbeeld op het gebied van muziek, dans en toneel. Ook stimuleren we onze leerlingen om regelmatig naar een museum of een theatervoorstelling te gaan. Ze krijgen niet voor niets een Cultureel Jongeren Paspoort. MollerJuvenaat-leerlingen zijn zelf ook actief als het gaat om kunst en cultuur. Zo brengt de zeer actieve toneelclub minstens twee keer per jaar een stuk op de planken. Het leuke is dat iedere leerling – van klas 1 t/m 6 – hieraan kan deelnemen.

Feesten, sportdag en nog meer

Het MollerJuvenaat staat bekend om de leuke en leerzame activiteiten georganiseerd voor, door en met onze leerlingen. De leerlingen van de activiteitencommissie zetten zich in voor de organisatie van schoolfeesten en andere festiviteiten. Maar het is ook mogelijk om aan te sluiten bij de schaakclub of de ‘Magic: The Gathering-club’. Natuurlijk willen we ook onze befaamde sportdag noemen; een super sportieve en gezellige dag samen! Kortom: heb je leuke ideeën? Deel en organiseer ze, want bij ons ben jij aan zet!

Sociale actie

Ondanks dat het MollerJuvenaat een nieuwe school is, hebben we vanuit de twee voormalige scholen een rijke geschiedenis. Al meer dan 100 jaar komen we in februari of maart in actie voor een goed doel. Vooraf mogen alle leerlingen en medewerkers een goed doel aandragen. Het goede doel met de meeste stemmen staat dat jaar centraal. Het streven is vaak om zoveel mogelijk geld op te halen. Hoe? Daaraan mag iedereen zijn eigen invulling geven en creativiteit gebruiken. De afgelopen jaren kwamen we in actie voor: de bestrijding van kanker (Alpe D’Huzes), het bouwen van scholen in de derde wereld en nog veel meer. Hoe gaaf is het om te ontdekken hoeveel je samen kunt bereiken!
_NFF8681